Mählmann

De familie Mählmann heeft een bijzondere plaats bij mij. En dat komt natuurlijk niet alleen omdat mijn vrouw Marjan van haar meisjesnaam zo heet, maar ook omdat ik een bijzonder aardige schoonfamilie heb. Vandaar dat ik voor deze familie ook een eigen stamboompagina gemaakt heb.
Carl MählmannMaria NeijenbuurHet moet zo rond de jaren 1850-1900 geweest zijn dat er vanuit diverse streken in Duitsland, vele mannen, soms samen met hun gezinnen, naar Nederland trokken als reizende koopman, "marskramer" of handelaar in textiel. Bekende namen uit die tijd zijn bijvoorbeeld Clemens en August Brenninkmeijer die in Sneek hun eerste winkelbegonnen en de familie Dreesman. Onder hen was ook de ondernemende Carl Mählmann, geboren in 1868, die vanuit de omgeving van Bremen (Schwichteler bij Cappeln in Oldenburg) naar de omgeving van Den Haag/Rotterdam vertrok om daar zijn geluk te beproeven. Hij vond daar zijn geluk bij Maria Neijenbuur.
Zij trouwden op 12 februari 1896 in Den Haag en kregen er 12 kinderen. Met een van de nakomelingen, zijn achterkleindochter Marjan, ben ik getrouwd. Voor mijn eigen familie heb ik met behulp van Internet en e-mail al een redelijk duidelijk overzicht van mijn eigen "stamboom" gekregen. Samen met de gegevens van o.a. Pater Jacques Mählmann en een "archiefdoos" van Trudi Mählmann, heb ik nu ook de "stamboom" van de familie Mählmann aardig compleet.

Als jij aan deze stamboom gegevens kunt toevoegen omdat jij zelf of bijvoorbeeld je moeder of je oma Mählmann heet (of heette), of je wilt wat weten over 'n Mählmann, aarzel dan niet om mij een e-mail te sturen.